Северна Македонија, ТВ Глоби: Дијсапората поблиску до вашите домови

Journalift

Journalift

Post Author

 минути читање

GlobiMK

Регионалната телевизија од Гостивар, ТВ Глоби, започна со емитување на документарните емисии посветени на дијаспората. Емисијата ДиаСпора се фокусира на животните приказни, предизвиците во новите држави, како и врските со родниот град на иселениците од Гостиварско. Првата епизода, посветена на гостиварци кои работат и живеат во Швајцарија, беше емитувана во август. 

Ќе снимиме десет епизоди од емисијата ДиаСпора, а секоја емисија ќе биде долга околу 30 минути,“ рече Зоран Маџоски од ТВ Глоби додавајќи дека „втората епизода е во завршна фаза и се наоѓа во монтажа.“

Впечатоците после првата епизода се повеќе од позитивни. Како што истакна Маџоски „емисијата ќе има висока гледаност судејќи по првичните коментари и впечатоци од публиката.“

На основа на овие позитивни реакции и коментари ТВ Глоби сака да развие уникатен модел за монетизација. Имено, планираат да ја рекламираат емисијата на социјалните мрежи потенцирајќи дека истата може да се гледа само на одредени оператори. За возврат, очекуваат операторите да им дадат дел од претплатата од новите претплатници кои би биле добиени како резултат од заинтересираноста за новата емисија.

Како што истакнуваат од ТВ Глоби сите предуслови за успешно имплементирање на бизнис планот се тука. „Во моментов сме претежно фокусирани на промоција на нашата работа. Сакаме да ја зголемиме гледаноста што пак ќе резултира во поголем број реклами и развивање на долготрајни партнерства со компании,“ рече Маџоски.

ТВ Глоби е основана во 2013 година. Телевизијата може да се гледа на кабелските оператори во следниве три општини: Гостивар, Врапчиште, и Боговиње.

За авторот:

Journalift

Journalift е онлајн платформа наменета за сите кои сакаат да дознаат повеќе за развојот на медиумите, медиумскиот бизнис, и најновите трендови во медиумската индустрија. Место кое е осмислено како центар за знаење и ресурси од оваа област. Нна себе гледаме како на „менувачи на играта.“ Некои кои носат нови идеи, иновативни алатки и пристапи засновани на резултати кон работењето со медиумските бизниси.
Post Author

Author

  • Journalift е онлајн платформа наменета за сите кои сакаат да дознаат повеќе за развојот на медиумите, медиумскиот бизнис, и најновите трендови во медиумската индустрија. Место кое е осмислено како центар за знаење и ресурси од оваа област. Нна себе гледаме како на „менувачи на играта.“ Некои кои носат нови идеи, иновативни алатки и пристапи засновани на резултати кон работењето со медиумските бизниси.

Поврзани статии:

На заситениот медиумски пазар, медиумите треба да се натпреваруваат за дезорганизираното внимание на публиката. Во нивното секојдневно работење, уредниците
„Види Вака“, со седиште во Скопје, е добро познат и почитуван мултимедијален медиум, благодарение на нивната препознатлива продукција на
jl naslovna
Во последните неколку години, финансирањето од заедницата (или, генерално, онлајн собирањето на финансиски средства) стана вообичаена тема меѓу, примарно,
01-3-Medijske-kampanje-prikupljanja-sredstava-na-Zapadnom-Balkanu-koje-inspirišu-i-iz-kojih-se-može-naučiti

Врвни стории од Journalift:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Лицата со попреченост се една од маргинализираните групи во Босна и Херцеговина и Србија, којашто секојдневно се соочува со дискриминација и стигматизација. Сè уште официјално не е усвоена дефиниција за лице со попреченост во БиХ, иако БиХ ја усвои Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост. Во Србија, пак, според законот, поимот „лица со попреченост“ значи „лица
„Хиперлокално“ веќе подолго време е многу употребуван збор во медиумите. Бидејќи концентрацијата на сопственоста на традиционалните медиуми и пенетрацијата

Теми:

Најнови статии:

Јун 27
Лицата со попреченост се една од маргинализираните групи во Босна и Херцеговина и Србија, којашто секојдневно се соочува со дискриминација
Јун 20
Во моментов, Рамизе Салихај е на одмор со семејството дома во Косово, за првпат откако започна да работи како медицинска
Јун 17
„Хиперлокално“ веќе подолго време е многу употребуван збор во медиумите. Бидејќи концентрацијата на сопственоста на традиционалните медиуми и пенетрацијата на
Јун 13
Ниска е свеста дека голем број деца и адолесценти страдаат од разни видови ментални здравствени проблеми, како и дека здравствените