Автор

Сања Бероња се здоби со десетгодишно професионално искуство на проекти поврзани со образовниот менаџмент и меѓународната соработка во високото образование, како предавач и менаџер на програмата на Факултетот за науки По во Париз. Таму таа разви страст за иновации во образованието и ја сфати важноста на новите технологии во создавањето на едукативни содржини. Таа во моментов е докторски истражувач по социологија на претприемништво на Факултетот за напредни студии по општествени науки во Париз. Тема на нејзината докторска дисертација е почетно претприемништво во Париз и Берлин. Сања ги гледа иновациите во образованието и технолошкото претприемништво како двигатели на локалниот развој и истражува и пишува за овие теми. Livesивее меѓу Берлин и Париз и е активна во тие два града, како и во родниот Белград.

 1

"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});