News-avoidance-on-the-rise-trust-in-news-falling-key-insights-from-2022-Digital-News-Report

Избегнувањето на вести во пораст, довербата во вестите oпаѓа – клучни сознанија од Извештајот за дигитални вести за 2022 година

Медиумите одиграа одлучувачка улога во покривањето на пандемијата на КОВИД-19 и војната што ја води Русија во Украина. Меѓутоа, луѓето од неодамна почнаа да ги избегнуваат вестите, а опадна и довербата во нив. Ова се некои од најзначајните заклучоци на Извештајот за дигитални вести за 2022 година, објавен од Институтот Ројтерс за Студија за новинарството. […]

Избегнувањето на вести во пораст, довербата во вестите oпаѓа – клучни сознанија од Извештајот за дигитални вести за 2022 година Read More »