01-The-fight-for-a-job-sends-nurses-to-GermanyThe-right-way-to-report-on-solutions.png

„Борбата“ за вработување ги испраќа медицинските сестри во Германија

Во моментов, Рамизе Салихај е на одмор со семејството дома во Косово, за првпат откако започна да работи како медицинска сестра во Германија. Дваесет и тригодишната Рамизе е дипломирана медицинска сестра, којашто дипломата ја има стекнато на еден од приватните факултети во Косово, и таа за првпат се вработи пред три месеци во Германија. […]

„Борбата“ за вработување ги испраќа медицинските сестри во Германија Read More »