01 BHSC - Job Scarcity Drives Balkan Youth Away

Недостигот на работни места ги брка младите од Балканот

Во текот на изминатата деценија, невработеноста кај младите од Западен Балкан е прашање кое опстојува. Младите од Албанија, Босна и Херцеговина и Косово масовно го напуштаат Балканот во потрага по подобри можности за работа и шанса за поквалитетен живот.   „Иако постои невработеност во Косово, сметам дека докторите, адвокатите и архитектите не треба да се без […]

Недостигот на работни места ги брка младите од Балканот Read More »