Национализмот зема сè поголем замав кај младите: Кој додава масло на огнот?

Младите од Западен Балкан се соочуваат со потешкотии да ја разберат нивната реалност и меѓусебно да се запознаат поради напорните тековни историски спорови, различните перцепции за неодамнешното минато и социјалните и политичките прашања кои се дел од нивниот живот. Експертите во Србија, Албанија и Црна Гора сметаат дека лошото образование, предрасудите и наративите што доаѓаат […]

Национализмот зема сè поголем замав кај младите: Кој додава масло на огнот? Read More »