Super7MK

Северна Македонија, Радио Канал 77: Продажба на продукти како поддршка на медиумскиот бизнис

Националната радио станица Канал 77, воведе онлајн продавница, со цел да создаде солиден и одржлив извор на финансирање за својата основна дејност – создавањето на квалитетни вести. Овој иновативен пристап, со кој Радио Канал 77 стана меѓу првите медиуми во земјата што се фокусираа на таква диверзификација на своите приходи, беше поддржан од обучувачи за […]

Северна Македонија, Радио Канал 77: Продажба на продукти како поддршка на медиумскиот бизнис Read More »