01 Fact-checking platforme kao izvori za novinare

Платформите за проверка на факти, како извори за новинарите: Како да дојдете до „непроблематичниот“ факт

„Претседателот, Барак Обама, е роден во САД. Точка“, призна Доналд Трамп, за време на походот кон Белата куќа, кон крајот на летото во 2016 година. Тој со години го тврдеше спротивното, дека Обама е роден во Кенија, што би имало јасни последици, бидејќи американскиот претседател мора да биде роден на тлото на една од американските […]

Платформите за проверка на факти, како извори за новинарите: Како да дојдете до „непроблематичниот“ факт Read More »