01-The-Other-Side-of-the-Pandemic-Youth-from-Serbia-and-North-Macedonia.png

Другата страна на пандемијата: Младите од Србија и Северна Македонија херои на заедницата

Сè започна со стравот на малата Анѓела, дека за време на полицискиот час ќе останат без храна со мајка ѝ, со којашто живеат на раб на егзистенција во планинско село во Јужна Србија. Матурантката Тамара Мисирлиќ од Врање за време на вонредната состојба предизвикана од пандемијата на Ковид-19 им купувала намирници од нејзината стипендија и […]

Другата страна на пандемијата: Младите од Србија и Северна Македонија херои на заедницата Read More »