01-Novinari-ke-na-zapadnom-Balkanu-su-cesta-meta.jpg

Новинарите од Западен Балкан – честа цел

Нападите врз новинарките во Европа, минатата година се зголемија за речиси 17 отсто. Особено во септември 2021 година, велат податоците на  Коалицијата за жени во новинарството. Само во текот на овој месец, онлајн насилството врз новинарките во светот, се зголеми за 900%. Во регионот на Западен Балкан, онлајн малтретирањето, но и вербалните и физичките закани, […]

Новинарите од Западен Балкан – честа цел Read More »