Natasa-Krstin-Sensitive-Storytelling-How-to-Cover-The-War-in-Ukraine

Чувствително известување: Како да се пишува за војната во Украина?

Ден 20 февруари 2014 година. Додека во хотелот се подготвуваме за одење на терен, нѐ сме свесни дека настаните пред нас, засекогаш ќе го променат ликот на Украина. Тоа беше најопасниот ден на Мајдан, плоштадот на независноста во Киев, каде што во претходните три месеци, поради одлуката на претседателот да не го потпише Договорот за […]

Чувствително известување: Како да се пишува за војната во Украина? Read More »