Journalift talks sa Gerijem Emirijem, glavnim urednikom Amfora.al

Amfora sa sedištem u Draču je jedinstvena i zanimljiva studija slučaja, sudeći po njegovom primarnom fokusu – arheologiji. U okviru projekta Media for All, uveli su dva nova segmenta – video serijal Kultura za 1 minut i podkaste Glas kulture – sa fokusom na istoriju, kulturno nasleđe i društvena pitanja.

Putem mentorstva i podrške za izgradnju kapaciteta, medij je značajno povećao svoje tehničke kapacitete i ljudske resurse na kraju projekta. Još jedan zapanjujući rezultat je povećanje posetilaca u periodu mart 2021 – mart 2022, u odnosu na isti period pre godinu dana, za 516%.

Amfora je onlajn medijski outlet osnovan 2017. godine, kojim upravljaju mladi i fokusiran je na kulturno nasleđe i arheologiju. Oni su jedan od osam medija iz Albanije koji su deo šeme grantova za razvoj poslovanja – Media for All.

Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Talks iz Ulcinja u Crnoj Gori, Emiri razgovara sa Sanjom Lazić iz Thomson fondacije o glavnim dostignućima tokom projekta Media for All, strategiji angažovanja zajednice, rezultatima poslovnog plana i budućim planovima.

Authors: Journalift
Publication year: 2022