O nama

Medije vidimo kao važne aktere u kreiranju zdravog i dinamičnog društva u zemljama Zapadnog Balkana. Kao nekoga ko pokreće društvene promjene i razvoj i koga građanke i građani koriste kao važan izvor informisanja.

Kako bi ispunili ovu misiju, mediji moraju biti spremni da se prilagode spoljnim izazovima, mijenjaju iznutra, kao i da prepoznaju potrebe svoje publike. Journalift je nastao sa ciljem da podrži medije i pomogne im da se razviju na taj način.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti.

Journalift nastoji da novinarima, medijskim profesionalcima, vlasnicima medija, kao i medijskim stručnjacima pruži informacije i podršku u oblastima poslovnog razvoja, rasta i postizanja održivosti medija. Kako bismo to ostvarili, dijelimo priče i iskustva medija relevantne za lokalni kontekst u kojima oni posluju.

 

Mapa pokazuje lokalne medijske zajednice Zapadnog Balkana sa kojima smo do sada sarađivali.

Cilj nam je da prikupimo i proširimo znanje i iskustvo o medijskom poslovanju i razvoju kroz:

  • dijeljenje informacija o razvoju medija na Zapadnom Balkanu i šire
  • pružanje edukativnog sadržaja i sadržaja zasnovanog na iskustvu o medijskom poslovanju kroz studije slučaja, blog postove, kratke analize i sl.
  • ponudu interaktivnog edukativnog sadržaja kao što su onlajn kursevi i vebinari
  • dijeljenje priča o uspjesima i neuspjesima koje mogu inspirisati lokalne i regionalne medije i iz kojih mogu izvući vrijedne lekcije 

Pozivamo vas da se pridružite ovim razgovorima!

Ideja i ljudi koji stoje iza platforme Journalift

Sarađujemo sa vizionarima, entuzijastima i profesionalcima iz cijelog regiona, pa i šire, koji su spremni da daju jedinstvenu perspektivu i vrijednost oblasti razvoja medija.

+ 0
učesnika / medijskih radnika
0
Država u
programu
+ 0
Medijskih
kuća

Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

U našem radu primjenjujemo pristup kombinovanog učenja, kroz onlajn materijale praćene mentorstvom i ostalim aktivnostima usmjerenim ka jačanju kapaciteta medija, istovremeno podržavajući razvoj svih segmenata koji su važni za jedan medij – od podizanja kvaliteta i raznolikosti sadržaja, unaprijeđenja poslovnih modela, do strategija vezanih za publiku i njihov rast.

Journalift platforma je razvijena u sklopu ‘Media for All’ projekta, koji finansira vlada Velike Britanije. Radeći sa medijima širom Zapadnog Balkana i pružajući stručno mentorstvo, obuke i podršku, kreirali smo ovaj jedinstveni resurs u korist svih medijskih profesionalaca u regionu.

Priključi se konverzaciji

Ako je tvoj medij uspješno savladao težak poslovni izazov, imaš priču koju svi treba da čuju ili znanje iz oblasti medija koje želiš da podjeliš sa drugima, učini to na Journalift platformi.