Journalift Talks sa Mamerom Fušom, vlasnikom i direktorom RTV Besa

Prizrenska medijska kuća, RTV Besa, iskoristila je multikulturalnu i jezičku raznolikost grada kao ključnu prednost za dalji razvoj medija. Naime, odlučili su da se otvore prema manjinskim zajednicama u gradu, uvođenjem TV emisija na bosanskom i turskom jeziku. Pored toga, po prvi put obezbeđuju prevod sednica skupštine opštine i emituju ih na TV-u i društvenim mrežama (Fejsbuk i Jutjub).

Zahvaljujući grantu za razvoj poslovanja, RTV Besa je angažovala dodatno osoblje za podršku u produkciji novog sadržaja. RTV Besa je osnovana 2002. godine kao lokalna radio stanica. TV kanal je uveden dve godine kasnije 2004. To je jedan od šest medija sa Kosova koji su deo Media for All šeme grantova za razvoj poslovanja. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Talks iz Ulcinja u Crnoj Gori, Mamer Fusha razgovara sa Davorom Markom iz Thomson fondacije o glavnim dostignućima i izazovima medija tokom realizacije projekta Media for All, procesu mentorstva i budućim planovima RTV Bese. Ovo i još mnogo zanimljivih detalja u sledećem intervjuu.

Authors: Journalift
Publication year: 2022