Journalift razgovara s Damirom Đapom, glavnim urednikom RTV Slon

Tuzlanska medijska kuća RTV Slon, u okviru projekta Media for All, počela je sa proizvodnjom podkasta za dijasporu iz tuzlanske regije koja živi pretežno u evropskim zemljama. Podkasti se fokusiraju na lokalne raritete – ljude, događaje i predmeti koji su specifični za tuzlansku regiju. Glavna ideja je približiti Tuzlu dijaspori i obrnuto. Serija podkasta emitovana je na TV stanici i objavljena je na YouTube kanalu RTV Slon.

RTV Slon je jedan od 9 bosanskohercegovačkih medija koji su dio grant sheme za razvoj poslovanja unutar projekta Media for All. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Fondacija, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Razgovora iz Ulcinja u Crnoj Gori, Damir Đapo, glavni i odgovorni urednik RTV Slon, razgovara sa Davorom Markom iz Thomson Fondacije o projektu Media for All, serijalu podkasta, njihovim glavnim dostignućima tokom projekta Media for All i budućim planovima RTV Slon.

Publication year: 2022