Journalift Talks sa Miteom Kuzevskim i Goranom Igićem, osnivačima Vidi Vaka

Vidi Vaka iz Skoplja je poznata i cenjena multimedijalna kuća zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj produkciji kratkih informativnih videa i realnih društvenih priča. Ali kao deo projekta Media for All, otišli ​​su korak dalje. Naime, njihov poslovni plan predviđao je osnivanje posebnog storytelling studija sa fokusom na brendirano pripovedanje.

Na kraju krajeva, među svim pokazateljima koji se mogu koristiti za prikaz napretka i uspeha, najbolji uvek su najbolji – broj klijenata i prihod. „Presek koji je napravljen pre i posle dobijanja podrške Media for All projekta pokazuje sledeće: Broj klijenata je povećan sa 14 u 2020.godini na 23 u 2021. godini. Istovremeno, prihod je porastao za 30%“, rekao je Goran Igić, osnivač Vidi Vaka.

Vidi Vaka je jedan od 11 medija iz Severne Makedonije koji su deo grant šeme za razvoj poslovanja Media for All projekta. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Talks iz Ulcinja u Crnoj Gori, Mite i Goran razgovaraju sa Ilčom Cvetanoskim iz Thomson fondacije, o glavnim dostignućima i izazovima tokom implementacije projekta Media for All, procesu mentorstva i budućim planovima Vidi Vaka. Ovo i još mnogo zanimljivih detalja u intervjuu koji sledi.

Authors: Journalift