Александар Бировљев

Водечки регионален експерт во доменот на е-трговија, решенија за е-плаќање и дигитално бизнис планирање за различни клиенти, вклучувајќи и најголемите издавачи на медиуми во регионот (Axel Springer, United), најголеми банки за купување, трговци за е-трговија, обложување преку Интернет компании и трговци на интернет. Г. Бировљев е пионер во електронската трговија и електронските плаќања. Тој го разви и започна првиот трговски центар преку Интернет, првиот класифициран портал преку Интернет, имплементираше некои од карактеристиките на електронско плаќање што ги менува пазарот (токенизација на картички, плаќања со еден клик, итн.). Повеќе од 2.000 бизнис модели беа евалуирани од страна на г. Бировљев во периодот додека тој беше раководител на е-трговија во најголемата регионална банка и за неколку години после тоа. Во Србија, тој тесно соработуваше со медиумскиот проект на УСАИД за да обезбеди техничка помош за засегнатите страни во медиумите во развивање на полесно деловно опкружување за медиумите.