По карантинот – „Пандемската лузна“ на младите од Балканот

Според Меѓународната организација на трудот, Ковид-19 диспропорционално ги зафати младите од Балканот, предизвикувајќи невработеност, несоодветно образование и проблеми со менталното здравје кои може да опстојат и по пандемијата. Ова остава простор за сериозна загриженост дека, дури и пред пандемијата, младите лица од Западен Балкан веќе се соочувале со значајни предизвици кои се однесуваат на вработувањето […]

По карантинот – „Пандемската лузна“ на младите од Балканот Read More »