Journalift razgavara s Adriatikom Golemijem i Arturom Rustemijem s TV Apollon

TV Apollon, lokalni emiter iz grada Fier u Albaniji, uz pomoć projekta Media for All uveo je novi i inovativni B2B poslovni model, ali i poboljšao kvalitet i relevantnost svog sadržaja fokusirajući se na pitanja o kojima se nedovoljno govori u zajednici (npr. ekološka pitanja, rasizam, ženska prava). Ova medijska kuća je također dobila novu, bržu i sigurniju web stranicu te zaposlila nove članove/ice osoblja – kako u produkcijskom tako i u marketinškom dijelu kompanije.

Ovaj medij je jedan od osam medija iz Albanije koji su dio projekta Media for All koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementiraju British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovoj epizodi Journalift Talks naši gosti govore o digitalizaciji medija u Albaniji, budućim planovima TV Apollon, medijskoj sceni u zemlji, itd. O ovim i još mnogo zanimljivih detalja o mediju i njihovom radu govore u najnovijim Journalift Talks Anisa Curraj iz Thomson fondacije i Adriatik Golemi, projektni menadžer na TV Apollon, i Artur Rustemi, vlasnik TV Apollon.

Publication year: 2022