Journalift Talks sa Ilmirom Likom, izvršnom direktorkom RTV Teuta

U okviru projekta „Media for All“, RTV Teuta iz Ulcinja ispunila je sve zacrtane ciljeve – povećanje broja korisnika/poseta/pretplatnika, kreiranje novog dvojezičnog sajta, uvođenje striminga uživo, onlajn aplikacije i povećanje publike u dijaspori.

Zahvaljujući holističkom i multiplatformskom pristupu, uz novouvedeni veb-sajt i aplikaciju, RTV Teuta beleži konstantno povećanje gledanosti na svim digitalnim platformama – sajt, YouTube, Facebook, i Instagram.

RTV Teuta je osnovana 2003. godine i prva je dvojezični medij u Crnoj Gori, koji emituje program na albanskom i crnogorskom jeziku.

Oni su jedan od pet medija iz Crne Gore koji su deo grant šeme za razvoj poslovanja Media for All.

Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Talks iz Ulcinja u Crnoj Gori, Lika razgovara sa Anisom Curraj iz Thomson fondacije, o glavnim dostignućima tokom projekta Media for All, uključivanju dijaspore i lokalne publike u proizvodnju sadržaja i njihovim budućim planovima.

Publication year: 2022