Journalift Talks sa Visarom Hotijem, direktorom RTV Tema

RTV Tema iz Uroševca je okviru projekta „Media for All“ unapredila kapacitete video produkcije, pokrenula dve visokokvalitetne TV serije, unapredila onlajn prodaju putem video oglasa u strimu uvela novu, pretplatničku, platformu i radio uslugu u radnji.

Kako bi u potpunosti iskoristila poboljšanja u produkciji, RTV Tema je takođe razvila nove strategije širenja i društvenih mreža.

RTV Tema je privatna lokalna televizija osnovana 2000. godine kao radio stanica, a od 2005. godine je licencirana kao televizijska stanica koja pokriva 10 opština na Kosovu sa oko 700.000 stanovnika.

RTV Tema je jedna od šest kuća sa Kosova koje su deo grant šeme za razvoj poslovanja Media for All projekta. Projekat finansira Vlada Velike Britanije, a sprovode ga British Council, Thomson Foundation, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U ovom specijalnom izdanju Journalift Talks iz Ulcinja u Crnoj Gori, Visar Hoti razgovara sa Anisom Curraj iz Thomson fondacije o glavnim dostignućima i izazovima kuće tokom realizacije projekta, procesu mentorstva i budućim planovima RTV Tema. Ovo i još mnogo zanimljivih detalja u sledećem intervjuu.

Authors: Journalift
Publication year: 2022