Политика за користење на колачиња

Политика за користење на колачиња

За политиката за користење на колачиња

Оваа политика за колачиња објаснува што се колачињата и како ги користиме, видовите колачиња што ги користиме, на пример, информациите што ги собираме со користење колачиња и како се користат тие информации и како да се контролираат преференциите на колачињата. За повеќе информации за тоа како ги користиме, снимаме и чуваме безбедни вашите лични податоци, видете ја нашата Политика за приватност.

Во секое време можете да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за колачиња на нашата веб-страница

Дознајте повеќе за тоа кои сме, како можете да контактирате со нас и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за приватност.

Вашата согласност се однесува на следниве домени: journalift.org.

Што се колачињата?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за зачувување мали информации. Тие се зачувани на вашиот уред кога веб-страницата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат веб-страницата да функционира правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како ги користиме колачињата?

Како најголем дел од услугите на Интернет, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страна за повеќе намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-страницата да функционира на вистински начин и тие не собираат никакви ваши лични податоци.

Колачињата од трети страни што се користат на нашата веб-страница се главно за разбирање на начинот на кој работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, зачувување на нашите услуги безбедни, обезбедување реклами што се важни за вас, и сè на сè што ви овозможуваат подобро корисничко искуство и помагаат во забрзување на вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

 

Кои видови колачиња ги користиме?

Основни: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречуваме какви било закани за безбедноста. Тие не собираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата корпа и да платите безбедно.

Статистички: Овие колачиња зачувуваат информации како бројот на посетители на веб-страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб-страницата се посетени, изворот на посетата, итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде има потреба од подобрување.

Маркетингшки: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи. Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-страници на прелистувачот.

Функционална: Ова се колачињата што помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-страница. Овие функционалности вклучуваат вметнување содржина како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме вашите поставки и преференции за прелистување, како што се јазичните преференци, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-страницата.

На листата подолу се прикажани детали за колачиња кои се користат во нашиот веб-сајт.

колачињаОпис
cookielawinfo-checbox-analyticsОва колаче е поставено од приклучокот на GDPR „Согласност за колачето“. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Аналитика“.
cookielawinfo-checbox-functionalКолачето е поставено поставено од приклучокот на GDPR „Согласност за колачето“ за евиденција на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Функционално“
cookielawinfo-checkbox-necessaryОва колаче е поставено од приклучокот поставено од приклучокот на GDPR „Согласност за колачето“. Колачињата се користат за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Неопходни“.
cookielawinfo-checkbox-performanceОва колаче е поставено од приклучокот поставено од приклучокот на GDPR „Согласност за колачето“. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Перформанси“.
Google AnalyticsОва колаче е инсталирано од Google Analytics. Колачето се користи за да се пресметаат податоците за посетителот, сесијата, кампањата и да се следи употребата на страницата за извештајот за анализа на страницата. Колачињата ги чуваат информациите анонимно и доделуваат случајно генериран број за да ги идентификуваат уникатните посетители.
Google Analytics anonymized statisticsЗачувување на анонимизирана статистика.
Smart Octo (Content Insights) AnalyticsОва колаче користи анонимни податоци за да помогне во евалуацијата на перформансите на написите и авторите.
Smart Octo (Content insights) AnalyticsОва колаче користи анонимни податоци за да помогне во евалуацијата на перформансите на написите и авторите.
viewed_cookie_policyКолачето е поставено од приклучокот од приклучокот поставено од приклучокот на GDPR „Согласност за колачето“ и се користи за чување дали корисникот се согласил или не за употреба на колачиња. Не зачувува никакви лични податоци.

Како можам да ги контролирам преференциите на колачињата?

Доколку одлучите да ги промените преференциите подоцна преку сесијата за прелистување, можете да кликнете на табот „Политика за приватност и колачиња“ на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што ви овозможува да ги промените преференциите или целосно да ја повлечете вашата согласност.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате / избришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.