Автор

Dusan-Masic

Душан Мачиќ се занимава со новинарство од 1989 година. Тој е еден од основачите и новинарите на српското радио Б92 и беше првиот директор на ЗНЕМ – Здружение на независни електронски медиуми. Од 2007 година работи во БиБиСи како менаџер за развој на деловни активности и оттогаш развива, одржува и подобрува мулти-платформски активности за развој на бизнисот во Европа, Блискиот Исток и Западна Азија за Светскиот сервис на БиБиСи. Ова вклучува истражување и управување со сметка, стекнување, одржување и развој на партнерства со веб портали, оператори на мобилни телефони, агрегатори и Интернет провајдери, радио, ТВ станици и кабелски оператори. Тој работи директно со медиуми во Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија и Албанија и е специјализиран за обезбедување консултантски услуги за интеграција и создавање на конвергентни редакции.

 1