Автор

Ејрон Цурај е водечки експерт за развој на деловни активности, иновации и дигитална трансформација кон целите на одржлив развој (SDG). Тој стекнал мешано професионално искуство во академски институции, јавниот и приватниот сектор (Трипл Хеликс) и неодамна беше награден со грант на модулот на ЕУ „Жан Моне“ од страна на Европската комисија за промовирање на дигиталната агенда на ЕУ во Албанија. Неговото долгорочно искуство, знаење и вештини за работа со јавниот, приватниот и стартап сектор ги овозможи воспоставените врски низ целиот регион на Западен Балкан, кои се многу важни за интервенцијата на ТФ. Сега тој дејствува како ментор за Фондацијата Томсон, поддржувајќи ги медиумите да развиваат деловни планови и да станат финансиски поодржливи.

 0