Автор

Лорин Кадиу дипломирал новинарство и комуникација, и поседува мастер диплома за односи со јавноста. Од 2018 година, тој е извршен директор на „Citizens Channel“, медиумска невладина организација со седиште во Тирана. Специјализиран е за мултимедијална продукција и работел како продуцент на неколку документарни филмови, серии за поткаст и визуелни истраги. Во изминатите 8 години работел и како новинар, како мултимедијален обучувач и консултант за медиумска писменост со локални и меѓународни партнери.

 0