Автор

Михаило има над 20 години искуство во продажбата и рекламирањето, во дигиталниот маркетинг, големата количина на податоци, лојалноста и е-трговијата. Во моментов ја извршува функцијата директор на секторот за е-трговија во Техноманија д.о.о. Во последните 12 години тој работел во различни индустрии – како директор за приходи во Евроњуз Србија (Euronews Serbia), извршен директор во Супер Картица и директор за продажба на реклами за медиумски импакт во Ringier Axel Springer. Тој, исто така, е член на одборот на ИАБ Србија (IAB Serbia) и еКомерц Асоцијацијата на Србија. Одржува обука за програмско купување, маркетинг преку е-пошта и автоматизација на маркетинг.

 0