Автор

Оркидеа Џаферај е поборник за знаење со долгогодишно искуство во јавниот, приватниот и развојниот сектор во Албанија и регионот на ЗБ6. Оркидеа исто така работела како ментор на младите, медиумите и малите бизниси, претежно во Албанија, во смисла на зголемено учество во политиката, подобрување на комуникацијата и подобрување на внатрешните капацитети и пристап до финансии и одржливост. Таа има долгогодишно искуство во менторство и истражување, со Фондацијата за демократија во Вестминстер, учествуваше во истражување за улогата на медиумите и граѓанските организации за време на кризата во Албанија, а исто така води неформална мрежа насочена кон зголемување на учеството на жените во СТЕМ , (акроним на англиски јазик од следните зборови: Наука, Технологија, Инженерство и Математика).

 0

"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});