Vidi Vaka foto

“Оној кој раскажува приказни, владее со светот“ – Индијанска поговорка

Првото нешто што ќе го забележите штом ќе влезете во канцелариите на Види Вака, се исцртаните ѕидови на кои се гледаат најпознатите стрип херои. Тука доминира стрип јунакот Текс Вилер – одметникот со силно чуство за праведност и чест. Ова е и повеќе од симболика.  Како што ќе дознаете низ нашата приказна, и медиумот Види …

“Оној кој раскажува приказни, владее со светот“ – Индијанска поговорка Read More »