environmental_reporting_final_course2_

Зошто сите ние сега сме новинари кои известуваат за животната средина

Се сеќавам на точниот датум кога станав новинар кој известува за животната средина. Беше тоа 20 јули 2007 година, денот кога буквално се најдов среде најголемата еколошка катастрофа што некогаш го имаше погодено мојот град. Поројниот дожд тој ден беше безмилосен и принуди стотици семејства да ги напуштат своите домови, бидејќи реките се излија од […]

Зошто сите ние сега сме новинари кои известуваат за животната средина Read More »