01-3-Medijske-kampanje-prikupljanja-sredstava-na-Zapadnom-Balkanu-koje-inspirišu-i-iz-kojih-se-može-naučiti

Три кампањи за собирање на средства за медиумите во Западен Балкан, кои инспирираат и од кои може да се нaучи

Во последните неколку години, финансирањето од заедницата (или, генерално, онлајн собирањето на финансиски средства) стана вообичаена тема меѓу, примарно, непрофитните организации во Западен Балкан. Ова често (погрешно) се перцепира како сребрен куршум за финансиските проблеми со кои се соочува една организација или алтернативна опција за финансирање на проекти од помал обем. Земајќи ги предвид медиумите […]

Три кампањи за собирање на средства за медиумите во Западен Балкан, кои инспирираат и од кои може да се нaучи Read More »