Journalism-today-Media-newsrooms-in-a-race-with-social-media-algorithms

Новинарството денес: Медиумските редакции во трка со алгоритмите на социјалните мрежи

Доколку овој текст беше пишуван околу 2010 година, веројатно би започнал со фраза како „Социјалните мрежи се иднината на медиумскиот бизнис“. Оттогаш, работите многу се сменија и социјалните мрежи повеќе не се иднината, туку, во голема мера, сегашноста на медиумскиот бизнис. Колку и да беа скептични уредниците, репортерите и новинарите во тоа време, сепак Фејсбук, […]

Новинарството денес: Медиумските редакции во трка со алгоритмите на социјалните мрежи Read More »