01-ENG-Vranje-and-Strumica-Teachers-as-Silent-Accomplices-in-Violence-Against-LGBT-Students.png

Врање и Струмица: Професорите неми соучесници во насилството врз ЛГБТ+ учениците

Дарија и Никола, кои се млади ЛГБТ+ лица од Врање и Струмица, ги поврзуваат истите проблеми со коишто се соочувале за време на школувањето. Тие не се сеќаваат со задоволство на нивните основни и средни училишта, каде што речиси секој ден биле цел на вербални и физички напади. Професорите од кои се очекувало да ги […]

Врање и Струмица: Професорите неми соучесници во насилството врз ЛГБТ+ учениците Read More »