local-media,-the-backbone-of-professional-and-independent-journalism

Локалните медиуми, столбот на професионалното и независно новинарство

Состојбата со медиумите на Западен Балкан се влошува како резултат на честите напади врз слободата на медиумите и систематско поткопување на професијата. Земјите од Западен Балкан се меѓу најниско рангирани Eвропски земји на Светскиот индекс на слобода на печатот „Репортери без граници“ (РСФ) за 2021 година. Од 180 земји наведени во РСФ, Босна и Херцеговина …

Локалните медиуми, столбот на професионалното и независно новинарство Read More »