Автор

Александра Радивојевиќ е експерт за дигитални медиуми која работи на крстосницата каде што се среќаваат технологијата и новинарството. Таа има повеќе од 7 години искуство во работа со медиуми, рекламирање, консултанство со издавачи и едукација на редакции во областа на анализа на податоци. Александра ја започна својата кариера како директор за маркетинг на порталот за сатирични вести Njuz.net, работеше како менаџер на социјални мрежи за голема издавачка група, а во моментов работи како Виш оперативен менаџер за давател на услуги за анализа на податоци – смартокто. Во „ smartocto “, таа води тим на консултанти, посветен на помагање и поддршка на малите и локалните медиуми во нивниот развој кон одржлив бизнис.

 1

На заситениот медиумски пазар, медиумите треба да се натпреваруваат за дезорганизираното внимание на публиката. Во нивното секојдневно работење, уредниците