Автор

Урош Богдановиќ е консултант за радио и поткаст, со повеќе од 20 години искуство во областа на мултимедијалните и медиумските работи и секојдневното производство на содржини. Тој е автор на многу работи, кои сигурно сте имале можност да ги слушнете и видите на интернет. Некои од нив беа и наградени. Во светот на радиото, тој ги поминал сите позиции – од водител, до програмски директор на национална радиостаница и водител на проект за креирање и организирање на нови радиостаници. Соработувал со најдобрите радиостаници во регионот. Со поткасти активно се занимава во последните 6 години, како тренер и консултант. Урош е со задоволство виден предавач на медиумските конференции низ Европа, а темите за кои сака да зборува (и она што е уште поважно – сакаат да го слушаат) се поврзани со радиото, поткастот и продажбата. Најпознатите, светски признати конференции на кои тој бил говорник се Radiodays Europe, Medientage и Tell a vision. Автор е на напредната таканаречена „storyselling“ техника за продажба, „Малиот зелен змеј“ (Little green dragon), која најде примена кај бројни продажни тимови на големи компании и медиуми. Обожува да јаде. Различни теста, особено (бурек и пица, не пица-бурек). Повеќе можете да најдете на неговата веб-страница uros.rs.

 1