Автор

Ламија е долгогодишна новинарка и уредничка. Таа беше извршен продуцент на „Алжезира Балканс“ задолжена за започнување на овој регионален проект и директор на Информативниот медиумски сервис во Хрватската радиотелевизија, каде што спроведува реорганизација за интеграција на работните процеси на радио, телевизија и портали. Како надворешен соработник, таа предаваше ТВ-новинарство на Хрватските студии на Универзитетот во Загреб, специјализирана за САД (Универзитет во Тенеси и Универзитет во Тексас Ел Пасо), е алумна на Академијата за политички развој на Советот на Европа до светот на Силиконската долина. Во последниве години, таа работи како консултант за медиуми на разни регионални проекти.

 0