Автор

Недим Дервишбеговиќ е разноврсен новинар со долгогодишно искуство во креирање содржина и управување со веб портали. Работел како мултимедијален продуцент за Балканскиот сервис Радио Слободна Европа / Радио слобода (РСЕ) со седиште во Прага, одговорен за онлајн, мултимедијални и социјални мрежи и блогирал и пишувал статии за англиската страница на РСЕ за балканската политика и други теми. Работел и на низа документарни филмови за Босна и Херцеговина за мрежата Ал Џезира како истражувач. Претходно, работел десет години како висок дописник на Ројтерс од Босна. Тој е овластен како обучувач од Европскиот центар за новинарство / Фондацијата Ројтерс и има одржано обуки и работилници за вести и онлајн пишување, мултимедијално раскажување приказни и истражувачко известување. Недим дипломирал на Политички науки и меѓународни односи на Универзитетот во Лондон.

 0