Ламија Алечковиќ

Беше извршна продуцентка на „Aljazeera Balkans“ и директорка на Информативниот медиумски сервис во Хрватската радиотелевизија. Во последниве години работи како консултантка за медиуми и советничка за дигитално новинарство на ВМАР проектот (Internews/USAID).