data-visualization

Како визуелизацијата на податоците помага во борбата против дезинформациите за КОВИД-19: Пет примери на добра практика

Глобалната пандемија на Ковид-19, ги натера медиумите ширум светот, да се борат да објават објаснувачки стории, кои ѝ помагаат на публиката да ја разбере пандемијата, нејзините причини и ефекти – на пример, како се шири вирусот и какви мерки можеме сите да преземеме за да ја минимизираме пандемијата. Се разбира, новинарската основна вредност – точноста, […]

Како визуелизацијата на податоците помага во борбата против дезинформациите за КОВИД-19: Пет примери на добра практика Read More »