data-visualization

Si ndihmon vizualizimi i të dhënave në luftimin e dezinformatave rreth Covid-19: Pesë shembuj të praktikave të mira

Pandemia globale Covid-19 ka bërë që mediat anembanë botës të përpiqen të prodhojnë tregime shpjeguese që ndihmojnë audiencën të kuptojë pandeminë, shkaqet dhe efektet e saj – për shembull, si përhapet virusi dhe çfarë masash mund të marrim të gjithë për të minimizojmë atë. Sigurisht, vlera kryesore gazetareske e saktësisë, së bashku me procesin gazetaresk […]

Si ndihmon vizualizimi i të dhënave në luftimin e dezinformatave rreth Covid-19: Pesë shembuj të praktikave të mira Read More »