Journalift-Blog-Radio-and-podcast-FrEnemies

Радиото и поткастот – (не)пријатели?

Поткастите, во последните неколку години, се најбрзо растечкиот канал за испорака на содржина. Сепак, се чини дека јазот помеѓу радиоиндустријата и поткастерите е сѐ поголем. Со комерцијализирањето на радиото во балканскиот регион, на балкански начин, што претежно значи „форматирање“ (сакав да напишам „робустно форматирање“, но не би сакал некој да се навреди; форматот секако не […]

Радиото и поткастот – (не)пријатели? Read More »