GlobiMK

Северна Македонија, ТВ Глоби: Дијсапората поблиску до вашите домови

Регионалната телевизија од Гостивар, ТВ Глоби, започна со емитување на документарните емисии посветени на дијаспората. Емисијата ДиаСпора се фокусира на животните приказни, предизвиците во новите држави, како и врските со родниот град на иселениците од Гостиварско. Првата епизода, посветена на гостиварци кои работат и живеат во Швајцарија, беше емитувана во август.  „Ќе снимиме десет епизоди […]

Северна Македонија, ТВ Глоби: Дијсапората поблиску до вашите домови Read More »