Da-li-je-freemium-pravi-biznis-model-za-vas

Дали freemium е вистинскиот бизнис модел за вас?

Вложувачкиот капиталист Фред Вилсон објави статија во 2006 година на блогот АВЦ „Мој омилен бизнис модел“ каде рекол: Дајте ја вашата услуга бесплатно, поддржете ја со реклами или можеби не, допрете до клиентите преку предлози, мрежа на препораки, органско пребарување итн., А потоа понудете дополнителни услуги по одредена цена или подобрена верзија на постоечка услуга […]

Дали freemium е вистинскиот бизнис модел за вас? Read More »