Автор

tarik-jusic

Тарик Јусиќ, доктор на науки и магистер за бизнис администрација, во изминатите две децении работел на имплементација на различни проекти и програми за развој на медиумите во регионот на Западен Балкан. Освен ангажманот кој го имал на полето на истражувањето на политиките и имплементацијата на проекти, особено во областа на меѓународната медиумска помош, Тарик бил ангажиран и на голем број консултантски проекти, примарно фокусирани на прашањата за развој на стратешкото планирање и стратешките комуникациски капацитети во јавните институции, медиумските организации и огранизациите од невладиниот сектор. Тој работел и како програмски директор во Медиа центар Сараево (2002-2011) и извршен директор во Центарот за социјални истражувања Аналитика од Сараево (2010-2020). Од 2019 година, Тарик работи како предавач на студиската програма на Школата за комуникација и медиуми на Универзитетот oд Њујорк, во Прага, Чешка.

 1

"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});