Автор

Доминик Тиери е виш менаџер на програма за развој на медиуми со над 30 години меѓународно искуство како новинар и менаџер за медиуми. Работел во медиуми со седиште во Шкотска, потоа во Брисел и на Балканот, додека во моментов работи во Париз. Тој обезбеди менторство и значителна обука за врсници на различни медиуми во Србија, БиХ, Косово, Албанија, како и во соседството на ЕУ, Југ и Исток и во Африка. На Балканот, тој стратешки ги советуваше Агенцијатаза вести Бета, Радио Телевизија Србија, Ателје Варан, Албанската телеграфска агенција и Радио Тирана, Радио Бобар и РТВ Црна Гора, РТВ Војводина и др. 17 години поседувал менаџерски и новинарски позиции во печат и радио со Радио Франција и Радио Франс Интернационале. Имплементирал големи проекти координирајќи мултиетнички, мултикултурни, повеќејазични тимови.

 1