KOLIKA-JE-STVARNA-VRIJEDNOST-BIZNIS-PLANIRANJA

КОЛКУ Е РЕЛНАТА ВРЕДНОСТ НА БИЗНИС ПЛАНОТ(ИРАЊАТА)?

Конвенционалната мудрост вели дека ако сакаме да биде успешен, пред да започнеме нов бизнис мора да напишеме детален бизнис план. Во својот Harvard Business Review (Деловен преглед на Харвард) во 1997 година, Вилијам Салман даде прилично интересна и вистинска приказна за атмосферата околу бизнис планот (планирањето): „Судејќи според возбудувањата околу бизнис плановите, би помислиле дека […]

КОЛКУ Е РЕЛНАТА ВРЕДНОСТ НА БИЗНИС ПЛАНОТ(ИРАЊАТА)? Read More »