Srbija, KrusevacGrad: Nova znanja za sigurniju budućnost

min za čitanje

TV-krusevac

KrusevacGrad, mali lokalni medij sa sjedištem u Kruševcu u središnjoj Srbiji, uspio je povećati posvećenost i angažman zajednice, kao i razviti nove reklamne pakete za lokalna poduzeća, unapređenjem tehničkih kapaciteta i znanja tima.

Naime, nova web stranica, rezultat intervencije Media for All, prilagođena je mobilnim uređajima i interaktivnija je u odnosu na staru. Također, trening za izgradnju kapaciteta, među ostalim video produkcija, zajedno s novom video opremom doveli su do stvaranja vizualno atraktivnog sadržaja.

"To je rezultiralo povećanjem broja posjetitelja portalu", ističu iz portala KrusevacGrad.

Još jedan segment njihovog višestrukog poslovnog plana – a to je poboljšanje sadržaja i tehničkih mogućnosti web stranice te kreiranje novog paketa proizvoda i usluga prilagođenog potrebama – jeste marketinška strategija.

“Prvi put imamo vlastitu marketinšku strategiju i medijski paket. Također, zaposlili smo voditelja marketinga koji radi s potencijalnim klijentima”, rekla je Nadežda Budimović, koordinatorica projekata u KruševacGradu. Kao rezultat toga, medij ima nekoliko novih klijenata.

Uz marketinšku strategiju, organizirali su posebne događaje kako bi povećali vidljivost medija. “Kako bismo uspostavili što bolji kontakt s našom publikom, počeli smo organizirati susrete u popularnim kafićima pod motom 'Na kafi s čitaocima', rekla je Budimović.

Trenutno, uz podršku stručnjaka/kinja Thomson Fondacije, rade na uspostavljanju crowdfunding kampanje.

“Projekt Media for All je prekretnica za sve nas. On nam je pomogao da bolje razumijemo tržište, dao nam je dodatno znanje i u osnovi nas postavio na čvrstu osnovu da postanemo samoodrživa medijska kuća”, rekla je Budimović.

Portal KruševacGrad dio je izdavačke kuće ALBOS, osnovane 2002. godine, koja posjeduje jedno printano (novine GRAD) i jedno digitalno izdanje (Krusevacgrad.rs). Portal je registriran 2015. godine. Portal nudi besplatan sadržaj i razlikuje se po temama u odnosu na štampano izdanje.

Portal je jedan od 16 medija iz Srbije koje su dio projekta Media for All koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provode Britansko vijeće, Thomson Fondacija, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih institucija koje se nude. Prema velikom broju izveštaja relevantnih institucija i medija to je bio period rasta e-komerca i različitih modela pretplate koji se zadržao, ne možda u tom obimu, ali je ostao kao nova navika korisnika. Prema pisanju

Teme:

Poslednji Članci:

Zašto ne treba odustajati od pretplatnog modela?
Period pandemije izazvane virusom korona je u velikoj meri uticao na promenu navika građana u onlajn okruženju i upotrebom platnih
Kako lokalni i istraživački novinari mogu bolje sarađivati?
Često je izazov u medijskom poslu ostvariti uspešnu saradnju između novinara, posebno kada su u pitanju novinari iz različitih medija.
ABC mobilnog novinarstva i zašto biste trebali da razmotrite njegovu primenu
Šta radite kada se nađete pred zadivljujućim prizorom ili kada se dešava nešto neobično pred vašim očima? Za mnoge od
Postignite lagano, brzo i privlačno iskustvo slično aplikaciji, bez originalne aplikacije
Da li razmišljate o razvoju aplikacije za sadržaj na mreži? Ili možda već imate aplikaciju, ali niste sigurni u odnos