Srbija, KrusevacGrad: Nova znanja za sigurniju budućnost

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

TV-krusevac

KrusevacGrad, mali lokalni medij sa sjedištem u Kruševcu u središnjoj Srbiji, uspio je povećati posvećenost i angažman zajednice, kao i razviti nove reklamne pakete za lokalna poduzeća, unapređenjem tehničkih kapaciteta i znanja tima.

Naime, nova web stranica, rezultat intervencije Media for All, prilagođena je mobilnim uređajima i interaktivnija je u odnosu na staru. Također, trening za izgradnju kapaciteta, među ostalim video produkcija, zajedno s novom video opremom doveli su do stvaranja vizualno atraktivnog sadržaja.

"To je rezultiralo povećanjem broja posjetitelja portalu", ističu iz portala KrusevacGrad.

Još jedan segment njihovog višestrukog poslovnog plana – a to je poboljšanje sadržaja i tehničkih mogućnosti web stranice te kreiranje novog paketa proizvoda i usluga prilagođenog potrebama – jeste marketinška strategija.

“Prvi put imamo vlastitu marketinšku strategiju i medijski paket. Također, zaposlili smo voditelja marketinga koji radi s potencijalnim klijentima”, rekla je Nadežda Budimović, koordinatorica projekata u KruševacGradu. Kao rezultat toga, medij ima nekoliko novih klijenata.

Uz marketinšku strategiju, organizirali su posebne događaje kako bi povećali vidljivost medija. “Kako bismo uspostavili što bolji kontakt s našom publikom, počeli smo organizirati susrete u popularnim kafićima pod motom 'Na kafi s čitaocima', rekla je Budimović.

Trenutno, uz podršku stručnjaka/kinja Thomson Fondacije, rade na uspostavljanju crowdfunding kampanje.

“Projekt Media for All je prekretnica za sve nas. On nam je pomogao da bolje razumijemo tržište, dao nam je dodatno znanje i u osnovi nas postavio na čvrstu osnovu da postanemo samoodrživa medijska kuća”, rekla je Budimović.

Portal KruševacGrad dio je izdavačke kuće ALBOS, osnovane 2002. godine, koja posjeduje jedno printano (novine GRAD) i jedno digitalno izdanje (Krusevacgrad.rs). Portal je registriran 2015. godine. Portal nudi besplatan sadržaj i razlikuje se po temama u odnosu na štampano izdanje.

Portal je jedan od 16 medija iz Srbije koje su dio projekta Media for All koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a provode Britansko vijeće, Thomson Fondacija, BIRN i INTRAC u svim zemljama Zapadnog Balkana.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne