Автор

Гаjина е етаблирана научничка, менторка и деловно ориентирана консултантка со одлична евиденција во врска со медиумската индустрија. Таа е специјализирана за проценка на медиуми, развој на индустриски стандарди во доменот на медиумскиот бизнис и поддршка на професионални медиумски здруженија и медиуми за развој на деловни капацитети. Таа порано работеше со Здружението на медиуми во Србија, СМС-проектот на УСАИД и главните играчи во индустријата на српскиот пазар (издавачи, агенции за маркетинг и купување медиуми, огласувачи) за развој на индустриски стандарди / пазарна валута во доменот на проценка на медиуми.

 1

Ако погледнеме неколку децении, па дури и векови наназад, ќе видиме дека медиумите и рекламирањето се неразделни. За тоа