Autor/e

Catherine-Mackie

Catherine Mackie është përgjegjëse për hartimin e programeve të trajnimit për Fondacionin Thomson. Ajo ka më shumë se 30 vjet përvojë si gazetare e nivelit të lartë, pjesa më e madhe e këtyre viteve me BBC – para dhe pas kamerës. Ka punuar për pesë vjet si specialiste e videove dixhitale duke drejtuar një program pilot, nëpërmjet të cilit u hartua dhe u realizua një programi trajnimi në të gjithë vendin për stafin e BBC-së për tregimin dhe redaktimin dixhital. Në vitin 2018, ajo fitoi një Bursë Gazetarie Knight-Wallace nga Universiteti i Miçiganit, ku mësoi dhe zhvilloi format për rritjen e diversitetit shoqëror në prodhimin e lajmeve dhe për lidhjen me auditorë të rinj dhe të lënë jashtë vëmendjes së raportimit. Catherine është inspektore në Këshillin Kombëtar për Trajnimin e Gazetarëve në Mbretërinë e Bashkuar.

Numri i artikujve: 1

"; jQuery(this).append(slajderString); }); jQuery(document).ready(function(){ reflowResourceColumns(); fixDownloads(); jQuery(".flexslajder").flexslider({ animation:"slide", slideshow:"false", touch:"true", minItems:1, maxItems:2, itemWidth:295, itemMargin:11, animationSpeed:500, directionNav:false, controlNav:false, animationLoop:true, slideshow: false });}); jQuery(document).ready(function(){ jQuery(".equalize").each(function(){ var maxh=0; jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ if(jQuery(this).height()>maxh) maxh=jQuery(this).height(); }); jQuery(".elementor-top-section",this).each(function(){ jQuery(this).css("height",maxh+"px"); }); }); }); jQuery(window).resize(function() { fitBigAlicorn(); var vpw = (screen.width>=768)?'1280':'device-width'; jQuery("head").append(''); }); jQuery(document).ready(function(){fitBigAlicorn();}) jQuery(".elementor-search-form--icon-search").click(function(){jQuery(this).addClass("focus"); jQuery(".elementor-search-form__input",this).focus(); }); jQuery(".wpml-ls-touch-device").click(function(){jQuery(this).addClass("focus");}); jQuery(".wpml-ls-touch-device, .elementor-search-form--icon-search").mouseleave(function(){jQuery(this).removeClass("focus");});