Crna Gora, Radio Titograd: Novi tokovi prihoda zahvaljujući uspješnoj realizaciji projekta

Journalift

Journalift

Post Author

min za čitanje

Radio Titograd, multiplatformska medijska kuća sa sjedištem u glavnom gradu Crne Gore Podogorici, prošle godine je obilježila petu godišnjicu postojanja. Dana 13. jula 2016. godine oko 19 sati, radio je počeo da emituje program po prvi put. Ova medijska kuća, osim radija, prisutna i na internetu. Božo Bulatović, izvršni direktor Radio Titograda, dobro se sjeća tog dana.

"Naš program smo započeli pjesmom legendarnog Miladina Šobića", izjavio je Bulatović dodajući da je Radio Titograd od samih početaka priznat kao profesionalni medij koji ima za cilj podržati kvalitetnu muziku. Program se emituje na 101,1 Mhz i signalom pokriva Podgoricu, Danilovgrad, Spuž i Cetinje.

Kroz projekat Media for All, koji je osnovala Vlada Velike Britanije, a realizovao je British Council u partnerstvu sa BIRN-om, INTRAC-om i Thomson fondacijom, Radio Titograd je dobio potpuno novu web stranicu, uveo novi sadržaj – video podcast i fokusirao se na održiviji poslovni model.

"Naša analitike pokazuje da imamo čitaoce/teljice i slušaoce/teljice u 34 zemlje. Ovo je ogroman uspjeh za mali medij. Također, još jedna ključna osobina naše nove web stranice je činjenica da je ona po prvi put potpuno dostupna za ljude sa umanjenim sposobnostima vidnog sistema", kaže Bulatović dodajući da se "broj posjeta, zbog nove web stranice, utrostručio - sa 12.000 posjetitelja/ica na 40.000.

Takođe, posjećenost/lajkovi/pretplate na kanalima društvenih mreža su u stalnom porastu. Naime, Facebook stranica, Instagram i YouTube kanal bilježe značajan porast. Istovremeno, potaknut najnovijim uspjesima, Radio Titograd otvorio je profil i na Twitteru

Zahvaljujući svim internim i eksternim poboljšanjima – novim kadrovima, obukama za izgradnju kapaciteta u različitim oblastima, te novoj web-stranici – Radio Titograd je uspio da poveća svoje prihode i postane održiviji. Prihode uglavnom ostvaruje iz tri izvora – radio produkcije, produkcijskih usluga za različite klijente, te putem portalskih dodataka, što je potpuno novi tok prihoda.

U ovoj epizodi Journalift Talks, Božo Bulatović, izvršni direktor Radio Titograda, govori o efektima Covid-19 na medijsku industriju, projektu Media for All, novom sajtu i budućim planovima. O ovom i još mnogo zanimljivijih detalja o izdanju, njihovom radu i malom jubilej, u najnovijim Journalift Talks razgovaraju Davor Marko i Božo Bulatović.

O autoru/ici:

Journalift

Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.
Post Author

Author

  • Journalift je onlajn platforma namijenjena svima koji žele da se informišu o razvoju medija, medijskom poslovanju i najnovijim trendovima u medijskoj industriji. Mjesto koje je osmišljeno kao riznica znanja i resursa iz ovih oblasti. Sebe vidimo kao revolucionare u medijskoj razvojnoj zajednici koji medijskom poslovanju donose nove ideje, inovativne alate, kao i pristupe i podršku zasnovane na rezultatima.

Povezani članci:

Najvažnije vijesti od Journalift-a:

00-Employment-of-persons-with-disabilities-achieves-their-inclusion
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom i stigmatizacijom. Definicija osobe s invaliditetom još uvijek nije ujednačena u BiH iako je BiH usvojila UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, dok u Srbiji prema zakonu izraz „osobe sa invaliditetom” označava „osobe sa urođenom ili stečenom fizičkom,

Teme:

Poslednji Članci:

jun 27
Osobe s invaliditetom jedna su od marginaliziranih grupa u Bosni i Hercegovini i Srbiji koje se svakodnevno susreću s diskriminacijom
jun 20
Ramize Salihaj je trenutno sa svojom porodicom u svom domu na Kosovu gdje provodi prvi odmor u svom rodnom gradu
jun 17
“Hiperlokalno” je već duže vrijeme popularna riječ u medijima. Kako je koncentracija vlasništva nad tradicionalnim medijima i prodor društvenih mreža
jun 13
Nesvjesni broja djece i adolescenata koji pate od različitih vrsta problema mentalnog zdravlja, zdravstveni sistemi nekih zemalja zapadnog Balkana ne